torstai 2. huhtikuuta 2015

Eestihommia



Tulihan nukuttua yö hyvin. Vähän liiankin hyvin, sillä tunnin mittainen torkku-kytkimen rämpyttäminen tietysti löi aamuhässäkät päälle. Hyvä aamiainen alle, ja ulos ihmettelemään Tallinnan tyrskyjä. Sen kummemmin ei ollut tarkoitus jäädä Viron pääkaupungin neonvaloja ihmettelemään, mutta about 20km:n kunniakierroksen tein Tallinnan ympäristössä ihan vaan huolimattoman karttaohjelman käytön ja harhaanjohtavien tiemerkintöjen takia. No mikäs sitä enemmän avartaisi kuin matkailu. Ja toki ennen urheilusuoritusta on hyvä myös hieman lämmitellä :)

Kun eilen ajattelin pahimman rastin olleen jo taaksejäänyttä elämää, kun sain tuon Lahti-Helsinki -välin taitettua, niin väärinhän luulin. Meni arviolta 2 minuuttia kun hieman vettä sietävä ulkoasusteeni falskasi läpi, ja kengät olivat kuin meressä uitetut. Jos jaksaisi pienistä nillittää, niin olisi varmaan harmittanut, mutta vettähän tuo lopulta vaan oli. Ja toisaalta jos olisi liian kuuma, niin vaatteet kastuisivat sisältä päin.

Musat korviin ja tien päälle. Sen missä Helsingin vanha tie taittui aikalailla omissa oloissa, oli nyt liikenteen puolesta jo vilkkaampaa. Rekkoja paahtoi ohi jatkuvalla syötöllä, ja niiden tien pinnasta nostattama kura jäi mukavasti narskumaan hampaankoloon. Ihan mukavasti tuolla kuitenkin meni, enkä missään hetkessä tuntenut olevani hengenvaarassa.

Tää pätkä oli aikamoinen asennepätkä, josta ei jäänyt jälkipolville paljoa kerrottavaa. Ihan jo senkin takia, että vetelin koko matkan jonkinmoisessa tilassa, eikä paljon tullut pistettyä asioita merkille tai havainnoitua ympäristöä. Kupillisen teetä hörppäsin jossain. Lämmitti.
Täytyy sanoa, että kilometrimäärien huvetessa Pärnu -kylteissä nollaan, pidin pienet juhlat pääni sisällä. Helpotuksen määrä oli melkoinen. Toivottavasti etelämmässä on lunkimpaa keliä tarjolla (ja paremmat opasteet). Toisaalta kun tottuu näihin räntäsateisiin, niin Puolassa vedetään jo varmaan iholla.

Nyt kuitenkin ruokaa huiviin Pärnussa, ja huomenna kohti Latviaa. Kaksi päivää olisi tarkoitus polkea Latviassa. Sitten päivä huilia sunnuntaina, ja neljäntenä päivänä paetaan Liettuan puolelle.
Seuraava etappi olisi sen verran rannikkoa etelään, että joku mukava yöpaikka löytyy. Tai sitten vähemmän mukava. Ei saa olla turhan ronkeli (muuten jää pian ilman).
Tai toisaalta. Mitäpä näitä turhan tarkkaan suunnittelemaan. Katotaan mihin homma huomenna kantaa.

Tulta päin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti